top of page

ISKOLÁNKRÓL

Iskolánk amellett, hogy nyolc osztályos általános iskola, ÖKO iskola, német nemzetiségi iskola, alapfokú művészeti iskola is egyben. 

A művészetoktatás 2000. szeptember 1-től indult el, jelenleg zeneművészeti, képző- és iparművészeti, szín- és bábművészeti ágon is zajlik nevelő-oktató munka.

A művészetoktatás délutáni órák keretei között zajlik, térítési-, illetve tandíj ellenében.

 

Az alapfokú művészeti iskola fő célja, hogy a művészeti oktatással, érzelmi és esztétikai neveléssel hozzájáruljon egy sokoldalúan művelt, érett, kreatív személyiség kialakulásához. Fontos számunkra, hogy a foglalkozásokon a gyermekek és a tanárok egyaránt érezzék jól magukat, s közösen vegyenek részt az alkotó folyamatokban.             A gyermekeknek a foglalkozásokon a megszokott pedagógiai helyzettől eltérő, szabad, felszabadult, a spontaneitást, a kreativitást támogató, elfogadó klímára van szükségünk a művészeti kibontakozásához, ezt mi biztosítjuk nekik. A sikerélményeken keresztül vezető munkát tartjuk célravezetőnek. Célunk, hogy a tagozatokon minden tanuló saját képességeinek, lehetőségeinek optimumáig jutna el értelmi és erkölcsi fejlődésben egyaránt. 

Iskolánkról bővebben olvashat a művészeti iskola által ekészített pedagógiai programunkban, amelyet a "Dokumentumok" pont alatt talál.

bottom of page